Hoofdstraat 85

Hoogeveen

 

Over ons

De naam Marron is de Franse vertaling voor:

Tamme Kastanje


Aan de lange zijde van ons pand staat een kastanjeboom, weliswaar geen tamme, maar het is wel de link naar onze naam. Deze boom is in het voorjaar van 1881 geplant door het vijfjarig zoontje van meneer Claas Pet. Hij was grondlegger en vormgever van !pet, die op deze locatie jarenlang de Hoogeveensche Courant en hun boekhandel runden. We leggen graag de link naar deze historiek. De kastanje laten we op diverse manieren terugkomen via onze Frans georiënteerde keuken maar ook via ons logo.

 

Het hele pand is in 2016 gesloopt  en daarvoor in de plaats is het prachtige appartementencomplex ‘Casquette’ teruggekomen, uitgevoerd volgens de stijlvolle Delftse School. Ongeveer tegelijktijdig is de herstructurering van de Hoofdstraat en het Kerkplein op gang gekomen. In 2019 zijn alle werkzaamheden afgerond en zorgen de Casquette, het Kerkplein met spiegelvijver, de 72 fonteinen, spiegelkraan én Grandcafé Marron voor de uitstraling van een oude binnenstad en geeft Hoogeveen hiermee een bruisend stadscentrum.

 

Grandcafé Marron is in juni 2019 geopend door de familie Schonewille. Al na 3 maanden werden ze verrast met het bezoek van Koning Willem Alexander en Koningin Maxima die samen met de commissaris van de Koning van Drenthe een bezoek hebben gebracht aan Grandcafé Marron.


Ouders Heinri & Carla waren op dat moment al 22 jaar eigenaar van La Brochette. Dit horecabedrijf staat vooral bekend om haar heerlijke aanbod broodjes en verwenkoffies, daarnaast verzorgt het voor tal van bedrijven de catering en overwerkmaaltijden. Na het afronden van de Hogere Hotelschool en het opdoen van ervaring in diverse bedrijven, is zoon Mark in januari 2018 in het bedrijf gestapt. Zijn twee jaar oudere zus Paulien was hier al in deeltijd werkzaam, en werkte daarnaast bij een accountantskantoor. Sinds 2019 is ook zij volledig in dienst, zodat zowel Marron als La Brochette met recht een familiebedrijf mag worden genoemd.


Als familie vinden wij het geweldig om op deze prachtige, historische plek samen met ons team de passie voor horeca aan u als onze gast over te kunnen brengen. Wij zullen er alles aan doen om uw bezoek aan ons tot een onvergetelijke ervaring te maken!


Met gastvrije groet,

Heinri & Carla, Paulien en Mark.